آیا به مشاوره نیاز دارید؟

تماس بگیرید
0912-1248568021-88677895021-88677307021-88677819

ارسال پیام در تلگرام

دفاتر قانونی

دفاتر قانونی ,    منتشر شده در 2242 روز پیش

دفاتر قانونی – دفتر روزنامه

دفتر روزنامه ریز گردش رویداد های مالی طی اسناد را به عهده دارد. براساس ماده ۷ قانون تجارت ایران، «دفتر روزنامه دفتری است که تاجر باید همه روزه مطالبات، دیون و داد و ستد تجارتی و معاملات راجع به اوراق تجارتی و به طور کلی جمیع واردات و صادرات تجارتی خود را به هر اسم و رسمی که باشد و وجوهی را که برای مخارج شخصی خود برداشت می‌کند در آن ثبت نماید.

دفتر روزنامه دفتری است که اشخاص حقوقی یا حقیقی کلیه عملیات مالی و پولی خود را اعم از خرید و فروش و دیون و مطالبات و ظهرنویسی و هر گونه فعالیتی که ایجاد دین یا طلب کند و نیز عملیات محاسباتی را به تاریخ وقوع و سایر عملیات را که طبق اصول حسابداری و عرف متداول دفترداری در پایان دوره مالی برای تنظیم حساب سود و زیان و ترازنامه لازم است بلااستثناء به ترتیب تاریخ وقوع در آن ثبت کنند.

دفاتر قانونی

انواع دفتر روزنامه

دفتر روزنامه عمومی

دفتر روزنامه عمومي ساده ترين نوع دفتر روزنامه است. اين دفتر در واقع دفتر ثبت عمليات روزانه موسسه است.

دفتر روزنامه اختصاصی

در آن فقط يك نوع خاص از معاملات و عمليات مالی ثبت مي گردد. مانند دفتر روزنامه فروش دفتر روزنامه دریافت های نقدی دفتر روزنامه پرداخت های نقدی دفتر روزنامه خرید.

دفاتر قانونی – دفتر کل

دفتر کل بخشی از سیستم حسابداری است که جهت تهیه صورتهای مالی و ترازنامه بوجود آمده است. ماده ۸ ق.ت در تعریف دفتر کل می گوید : دفتر کل دفتری است که تاجر باید کلیه معاملات را لااقل هفته ای یک مرتبه از دفتر روزنامه استخراج و انواع مختلفه آن را تشخیص و جدا کرده، هر نوعی را در صفحه مخصوصی در آن دفتر، به طور خلاصه ثبت کند.

 دفتر دارایی

تاجر باید در انتهای هر سال بداند که دارائی او تا چه اندازه‌ است و در جریان سال گذشته چه مقدار سود یا زیان داشته است. تاجر باید هر سال دارایی های منقول و غیر منقول بدهی و دیون مطالبات سال های گذشته را تفکیک شده کامل و به ترتیب در دفتر دارایی ثبت و امضا نماید. بنابراین قانون تجارت تنظیم دفتر دارائی را تا ۱۵ فروردین هر سال نسبت به سال قبل الزامی دانسته‌ است.

براساس ماده ۹ ق.ت دفتر دارایی دفتری است که تاجر باید هر سال صورت جامعی از کلیه دارایی منقول و غیرمنقول و دیون و مطالبات سال گذشته خود را به ریز ترتیب داده در آن دفتر ثبت و امضاء نماید و این کار باید تا پانزدهم فروردین سال بعد انجام پذیرد.

دفاتر قانونی

دفتر کپیه

دفتر کپیه دفتری است که تاجر باید کلیه مراسلات و مخابرات و صورت حساب‌های صادره خود را در آن به ترتیب تاریخ ثبت نماید. می توان گفت دفتر کپیه نظام بایگانی تاجر می باشد. دفتر کپیه به این صورت امروزه دیگر مورد استفاده نیست و تجار به جای آن از دفتر اندیکاتور (نامه نما) استفاده می کنند.

دفتر ثبت تجاری

قانون تجارت در ماده ی ۱۶ مقرر داشته در نقاطی که وزارت دادگستری مقتضی دانسته و دفتر ثبت تجارتی تاسیس کند، کلیه ی اشخاصی که در آن نقاط به شغل تجارتی اشتغال دارند اعم از ایرانی و خارجی به استثناء کسبه جزء باید در مدت مقرر اسم خود را به ثبت به رسانند. در آیین‌نامه دفتر ثبت تجارتی برای ثبت صحیح نام تجار مقررات خاصی پیش بینی شده است.

به موجب ماده ۴ آیین‌نامه بازرگانان‌ و بنگاه‌های‌ بازرگانی‌ و شرکت‌های‌ تجاری که‌ پس‌ از مدت‌ سه ماه از تاریخ نشر آگهی به‌ شغل‌ بازرگانی‌ اشتغال‌ ورزیده‌ یا تأسیس‌ می‌شوند در ظرف‌ یک‌ ماه‌ از تاریخ‌ شروع‌ به‌ کار یا تأسیس‌ مکلف‌ به تسلیم اظهارنامه میباشد.

 

 

موضوعات مرتبط :

اخذ کد اقتصادی

تنظیم دفتر روزنامه و کل

  یک دیدگاه

یک پاسخ به “دفاتر قانونی”

  1. […] تواند. مالیات تعیین کند. این سازمان می تواند. برای کلیه دفاتر قانونی شامل دفتر روزنامه.دفتر کل.دفتر هزینه ها. و درآمد ها و […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ده + هفت =