اظهارنامه ارزش افزوده
اظهارنامه مالیاتی چیست؟
در کشور ایران دریافت مالیات و تسلیم اظهارنامه مالیاتی از اشخاص حقیقی و حقوقی به دو صورت خوداظهاری و علی الراس انجام می شود. جهت تنظیم و تسلیم اظهارنامه ی مالیاتی در کشور ایران، اشخاص حقیقی و حقوقی می بایست فرم اظهارنامه را که شامل ۲۶ جدول (۱- پرداخت های مربوط به اظهارنامه/ ۲- اطلاعات مجوزهای تأسیس و بهرهبرداری/ ۳- اسامی اعضای هیئت مدیره و مدیر عامل/ ۴- فهرست دفاتر رسمی ثبت شده/ ۵- جزییات پذیرش بورس سهام/ ۶- درآمدهایی که مالیات آنها قبلاً به صورت مقطوع پرداخت شده است/ ۷- درآمدهای معاف/ ۸- استهلاک زیان سنواتی و…) است با دقت و به صورت کامل پر کنند.
کارنامه مالی یک سال کاری شرکت یا شخص که جهت محاسبه مالیات به سازمان امور مالیاتی ارائه میگردد را اظهارنامه مالیاتی مینامند.
جهت تنظیم و تسلیم اظهارنامه مالیاتی، اشخاص حقیقی و حقوقی می توانند به پایگاه اینترنتی سازمان امور اقتصادی و دارایی، نسبت به تکمیل دقیق و کامل اظهارنامه ی مالیاتی الکترونیکی اقدام و از انباشته شدن مالیات و عدم پرداخت به موقع آن جلوگیری نمایند.
چه کسانی موظف به تنظیم اظهارنامه مالیاتی هستند؟
تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی نامبرده در مادهی یک قانون مالیاتهای مستقیم، موظف به تنظیم و تسلیم اظهارنامهی مالیاتی هستند.
- تمام اشخاصی که به صورت حقیقی یا حقوقی به فعالیت خود مشغولند
- اشخاص حقیقی و حقوقی که در ایران اقامت دارند و داخل یا خارج از کشور دارای ستند
- اشخاصی که خارج از ایران اقامت دارند و درآمد و فعالیت آنها از طریق ایران می باشد
- تمامی اشخاص غیرایرانی فعال در ایران که از طرق مختلف مثل: ارائه تعلیمات، واگذاری امتیازات و غیره موفق به کسب درآمد شده اند، به نسبت در آمدهایی که در ایران کسب می کنند باید مالیات پرداخت کنند.
افرادی که ملزم به تنظیم و تسلیم اظهارنامه مالیاتی نیستند:
- شهرداری
- سازمان هایی که دولت بودجه ی آن ها را مشخص می کند
- موسسات و وزارت خانه های دولتی
- شرکت های تعاونی دانش آموزی، کارمندی، کشاورزی، کارگری، صیادی و عشایری
اظهار نامه مالیات بر ارزش افزوده شامل دو بخش است:
قسمت اول مربوط به اطلاعات فروش و صادرات کالا و خدمات در این بخش مالیات دریافت شده اعلام می شود. قسمت دوم مربوط به خرید و واردات کالا و خدمات مودیان در این بخش مالیات پرداخت شده توسط مودی اعلام می شود. لازم به ذکر است که مبلغ قابل پرداخت برابر است با مالیات دریافت شده منهای مالیات پرداخت شده است.
موضوعات مرتبط :