آیا به مشاوره نیاز دارید؟

تماس بگیرید
0912-1248568021-66564962021-09124687569021-66564962

ارسال پیام در تلگرام

انبارگردانی سالانه

انبارگردانی سالانه

حسابرسی انبارگردانی

انبارداری جز نکات مهم برای شمارش موجودی یک شرکت است. بیشتر شرکت ها در طی یک دوره مالی شمارش انبار را انجام می دهند که موجب می شود که اجناس اضافی و یا کسری انبار مشخص شود و جبران شود. برای شمارش موجودی انبار معمولا فردی به عنوان هماهنگ کننده انتخاب می شود.  استاندارد های حسابداری شامل حداقل سالی یک بار انبارگردانی است. هدف از این کار شمارش موجودی های به منظور کنترل کیفی و کمی کلیه موجودی های شرکت است.

 

تعریف انبار و انبارگردانی

به مکانی که یک یا چند نوع کالای صنعتی و یا بازرگانی، مواد اولیه و یا فرآورده های مختلف بر اساس سیستمی مشخص طبقه بندی شده اند انبار می گویند. انبارگردانی شامل تعیین موجودی این انبارهاست که به طور کل در پایان هر دوره با مقادیر ریالی و عددی که در سیستم نرم افزاری ثبت شده اند کنترل می شود و در نهایت میزان کسری و یا اضافه انبار کنترل و برطرف می شود. حسابرسی انبارگردانی امریست که باعث کنترل کیفیت و کمیت موجودی می شود که در نهایت با یک مشاوره مالیاتی می توان باعث بهبود عملکرد شرکت شود.

موجودی یک شرکت را می توان یکی از مهم ترین اقلام دارایی آن ها نام برد که در پایان دوره تأثیر به سزایی در میزان سود و زیان شرکت دارند. در هر دوره مالی هر شرکت ملزوم به درخواست اعزام حسابدار است که دست یکم یکبار در هردوره موجودی های شرکت را شمارش کنند.  به طور کل شمارش کالای یک انبار فقط در صورتی غیرضروری محسوب می شود که موجودی های کالا کم و محدود باشدT در این صورت نیازی به انبارگردانی نیست.

 

مزایای انبارگردانی

  • باعث اطمینان از اعداد به کار رفته در صورت های مالی می شود.
  • اجناس غیرقابل مصرف مشخص و باعث ایجاد نظم در انبار می شود.
  • عملکرد حسابداران و انبارداران را صحت می بخشد.

در سیستم صحیح انبارداری، شرکت حسابرسی با نظارت دقیق بر کالاهای موجود در انبار، از تعدد بیش از حد آن ها جلوگیری می کنند که این در نهایت باعث می شود که از خرابی کالا و زیان هایی که حاصل تغییر قیمت است جلوگیری شود. همچنین با نظم دادن به این کالاها، نیازهای سازمان به موقع برطرف می شود. یکی دیگر از مزایای انبارداری این است که از سفارش های تکراری جلوگیری می شود. انبارداری اطلاعات مورد نیاز مدیران که در رابطه با مقدار موجودی کالاست را برطرف می کند.

انبارگردانی

تقویم انبارگردانی

  • در انبارگردانی ساعت شروع و خاتمه معمولا مشخص می شود. در ایام انبارگردانی ورود و خروج کالا ممنوع است و این ایام معمولا در روزهای آغازین و یا پایانی سال است که شامل تعطیلات می شود و خرید و فروشی به صورت عمده انجام نمی شود.
  • در پایان این روند، کسری و یا اضافی انبار به مدیریت گزارش داده می شود و مدیریت تصمیم می گیرد که که چکار کند. در کسری ها ممکن است انباردار مسئول شناخته شود و در صورت اضافه بودن اجناس نیز ممکن است که خریدهایی انجام شده ولی امور مالی آن انجام نشده باشد. به طور کل در نهایت این کسری ها و اضافات به بهای تمام شده محسوب می شوند.

نکاتی که قبل از شمارش موجودی انبار باید مورد توجه قرار گیرد

  • فردی باید به عنوان مسئول هماهنگ کننده انبارگردانی انتخاب شود. مسئولیت شمارش بر عهده این شخص خواهد بود.
  • دستورالعملی برای شمارش توسط هماهنگ کننده ارائه خواهد شد که این دستورالعمل باید به طور کامل مورد بررسی قرار گیرد. وجود هر گونه مشکل باید قبل از شروع شمارش به مسئولین اطلاع داده و برطرف شود.
  • شمارش انبار باید در روزها و ساعات خاصی انجام شود. شمارش باید به صورت کتبی به قسمت های مختلف اطلاع داده شود. همچنین در روزهایی که انبار تعطیل است برای برای برآوردن احتیاجات باید از روزهای قبل اقدامات لازم انجام گیرد.
  • برای شمارش اجناس گروه ها و افراد باید از قبل آموزش کافی دیده باشند. همچنین ذکر اسامی حائز اهمیت است.
  • برای اینکه امر شمارش آسان تر شود بهتر است که برگه هایی در دو نسخه از پیش تنظیم و آماده شوند.
  • باید برای اجناسی که در انبار موجودند نیز لیستی تهیه شود و این لیست به هماهنگ کننده ارائه شود تا بداند که برای این دسته از اجناس فاکتور صادر شده است و با جزء موجودی های قابل شمارش اند.
  • برای جلوگیری از اینکه موجودی های انبار مجدد شمارش نشوند بهتر است که تا زمانی مشخص شده چیدمان انبار عوض نشود و یا برداشت و جابه جایی صورت نگیرد.

شخصی که عنوان هماهنگ کننده انتخاب می شود مسئولیت هایی را برعهده دارد. از قبیل :

  • پیش از شمارش باید انبارها را چک کرده و مطمئن شود که اقلام به شکلی چیده شده اند که قابل شمارش اند.
  • یک سری از موجودی ها ممکن است که به آسانی شناخته نشوند. در این صورت باید با کمک مسئولین انبار و نوشتن شماره های صحیح و یا توضیحات کامل مشخص شوند.
  • ممکن است در میان اجناس، اقلامی اسقاط و یا بدون استفاده یافت شوند که این اقلام باید جدا شوند و در اقلام شمارشی محسوب نشوند.

پس از پایان شمارش در انبارگردانی، چنانچه نتیجه شمارش توسط دو گروه شامل اختلاف باشد، شمارش دوباره آن ها با حضور هر دو گروه و حسابدارها برای مشخص کردن عدد نهایی و درست ضروری است. پس از اتمام شمارش اگر نیاز به اصلاح در برگه های شمارش باشد باید با حضور یک حسابرس خبره و تأیید فرد هماهنگ کننده انجام گیرد.

 

موضوعات مرتبط :

خدمات ثبت شرکت

کدینگ حسابداری

درخواست مشاوره
درخواست مشاوره از متخصصان مالیاتی