آیا به مشاوره نیاز دارید؟

تماس بگیرید
0912-1248568021-66564962021-09124687569021-66564962

ارسال پیام در تلگرام

خدمات ثبت شرکت

خدمات ثبت شرکت

خدمات ثبت شرکت ، قصر حساب نیکان

  • ثبت شرکت مسئولیت محدود، ثبت شرکت سهامی خاص، ثبت شرکت سهامی عام، تعاونی، نسبی و تضامنی
  • ثبت لوگو
  • ثبت برند
  • ثبت طرح های توصیفی اقتصادی
  • انجام کلیه تغییرات
  • کارت بازرگانی

مزایای ثبت شرکت

با به ثبت رسانیدن  شرکت، اعتبار خاصی به شرکت بخشیده می شود و موجب ایجاد تمایل بیشتری به همکاری می گردد. به طور کلی، ثبت  شرکت نوعی رسیدگی است که متصدیان امر انجام می دهند تا معلوم شود آیا برای بوجود آوردن این شخصیت حقوقی دقت های لازمه شده و مقررات رعایت گردیده یا خیر؟ زمانی که شرکت به ثبت برسد، قراردادهای منعقده بین شرکا رسمی بوده و بعد ها هیچ یک نمی توانند مانند اسناد غیر رسمی از وجود شرکت نامه و اساسنامه  و سایر تصمیماتی که به ثبت می رسد اظهار بی اطلاعی نموده و یا به ایراداتی که درباره ی اسناد غیر رسمی ممکن است وارد نمود استناد نمایند.

قوانین ثبت شرکت برای اولین بار در سال ۱۳۱۰ وارد قوانین تجارتی ایران شدند که در ۱۲ ماده تنظیم و به تصویب مجلس وقت آن زمان رسید. بنابر مواد ۲ – ۳ – ۴ – ۶ این قانون به الزامی بودن ثبت شرکت در ایران تاکید شده است و برای عدم ثبت رسمی آن مجازات قانونی در نظر گرفته شده است.

ثبت انواع شرکت

همان طور که می دانیم قبل از ثبت برند و ثبت لوگو می بایست از طریق یک شرکت خدمات ثبتی معتبر اقدام به ثبت شرکت نمود. در ادامه برای شناخت انواع شرکت با ما همراه باشید. به معرفی مختصری از شرکت‌های تجاری هشت‌ گانه (سهامی عام‌، سهامی خاص، با مسئولیت محدود، تضامنی، مختلط غیرسهامی، مختلط سهامی، نسبی و تعاونی تولید و مصرف) می پردازیم:

۱) شرکت سهامی عام‌

شرکتی است بازرگانی (‌ولو اینکه موضوع عملیات آن، امور بازرگانی نباشد) که سرمایه‌‌ی آن به سهام، تقسیم‌شده که بخشی از این سرمایه از طریق فروش سهام به مردم تأمین‌ می‌شود. در شرکت سهامی‌عام، تعداد سهام‌داران نباید از سه نفر کمتر باشد و مسئولیت سهام‌داران، محدود به مبلغ اسمی سهام آنهاست. در این شرکت، عبارت «شرکت سهامی عام» باید قبل از نام شرکت با بعد از آن، بدون فاصله با نام شرکت در کلیه‌ی اوراق و اطلاعیه‌ها و آگهی‌های شرکت به طور روشن و خوانا قید شود.

۲) شرکت سهامی خاص

شرکت سهامی خاص نوع دیگری از شرکت های تجاری می باشد. برای ثبت شرکت سهامی خاص حداقل تعداد اعضا ۳ نفر می باشد. حداقل سرمایه برای ثبت این نوع شرکت به میزان یک میلیون ریال می باشد. وجود ۲ بازرس در شرکت سهامی خاص الزامی است. وجود هر یک از سمت های مدیرعامل، رئیس هیئت مدیره و نائب رئیس در شرکت سهامی خاص اجباری می باشد. شرکت های عمرانی، شهرداری که معمولا در مزایدات و مناقصات شرکت می کنند، شرکت سهامی خاص را انتخاب می کنند. اعتبار هیات مدیره شرکت سهامی خاص ۲ سال خورشیدی و بازرسین ۱ سال مالیاتی می باشد و پس از انقضاء باید تمدید و یا تعویض شوند.

۳) شرکت با مسئولیت محدود

شرکت با مسئولیت محدود نوعی از شرکت های تجاری است که حداقل با ۲ شریک قابلیت ثبت دارد. افرادی که قصد ثبت شرکت بازرگانی را دارند شرکت مسئولیت محدود را انتخاب می کنند. حداقل سرمایه برای ثبت این نوع شرکت ها یک میلیون ریال در نظر گرفته شده است. مدت مسئولیت هیات مدیره در شرکت مسئولیت محدود، نامحدود است مگر اینکه در اساسنامه به ترتیب دیگری در نظر گرفته شده باشد. مسئولیت و ضمانت شرکاء در شرکت با مسئولیت محدود تا سقف میزان سرمایه است. در کشورهای خارجی برای امور بازرگانی و جنرال اکثرا شرکت با مسئولیت محدود ( LTD ) را انتخاب می کنند.

۴) شرکت تضامنی

این شرکت تحت نام مخصوصی جهت انجام امور تجاری بین ۲ یا چند نفر با مسئولیت تضامنی تشکیل می شود، به طوری که اگر دارایی شرکت برای ادای قروض و تعهدات شرکت کافی نباشد هریک از اعضای شرکت به تنهایی مسئول پرداخت تمام قروض و تعهدات شرکت در مقابل افراد ثالث است.

۵) شرکت مختلط غیرسهامی

شرکتی است که برای انجام امور تجاری تحت نام مخصوصی بین ۱ یا چند نفر شریک ضامن و ۱ یا چند نفر شریک با مسئولیت محدود بدون انتشار سهام تشکیل می شود.

۶) شرکت مختلط سهامی

شرکتی است که تحت نام مخصوصی بین یک عده شرکای سهامی و ۱ یا چند نفر شریک ضامن تشکیل می شود.

۷) شرکت نسبی

برای انجام امور تجاری تحت نام مخصوصی بین ۲ یا چند نفر تشکیل می گردد و مسئولیت هریک از شرکاء به میزان سرمایه ی آنها در شرکت می باشد.

۸) شرکت تعاونی تولید و مصرف

این شرکت با اهداف  هفت گانه ی مندرج در قانون بخش تعاونی با قید واژه ی تعاونی تشیل می شود و جهت تشکیل آن حدقل ۷ نفر با تابغیت ایرانی باید حضور داشته باشد.

ضرورت و شرایط ثبت شرکت

ثبت شرکت، علاوه براینکه وسیله ای است که دولت مقررات شرکت های تجارتی را کنترل می نماید، مزایای مهم دیگری دارد که از نظر شرکای شرکت و مراجعین آن دارای اهمیت بسیار است و آنها منحصرا عبارتند از :

۱) زمانی که شرکت به ثبت برسد، قرارداده منعقده بین شرکای رسمی بوده و بعدها هیچ یک نمی توانند مانند اسناد غیر رسمی از وجود شرکت نامه و اساسنامه وسایر تصمیماتی که به ثبت می رسد اظهار بی اطلاعی نموده و یا ایراداتی که درباره اسناد غیر رسمی ممکن است وارد نمود استناد نمایند.

۲) ثبت شرکت از نظر معامله کنندگان با شرکت در درجه ای از اهمیت است که بدون مراجعه با آن اغلب نمی توانند معامله کنند. زیرا کسی که قرارداد مهمی با شرکت منعقد می نماید یا معامله مهمی انجام می دهد باید بداند که سرمایه شرکت تا چه اندازه است و اختیارمدیران شرکت تا چه حد بوده و بالاخره قدرت وتوانایی این شخصیت حقوقی به چه میزان است. مواد مهم ولازم هرشرکت در روزنامه های کثیرالانتشار آگهی می شود تا همه از آن مستحضر باشند، علاوه بر آن، به نحوی که در اغلب ممالک معمول است هرشخص خارجی ( خارج از شرکت) ولو اینکه ظاهرا ذی نفع نباشد می تواند به پرونده ای که برای ثبت شرکت تشکیل شده مراجعه واز محتویات آن اطلاع حاصل کند.

۳) بنابراین، ثبت شرکت رسیدگی است که متصدیان امر انجام می دهند تا معلوم شود آیا برای به وجود آوردن این شخصیت حقوقی دقت های لازمه شده و مقررات رعایت گردیده است یا خیر؟

۴) مزیت دیگر ثبت شرکت این است که چون شرکت تحت نام مخصوصی فعالیت وتجارت می کند واین اسم ثبت شده و مخصوص آن شرکت می باشد و معمولا اسم شرکت، اسم تجارتی او نیز هست و از این نظر دارای ارزش اقتصادی بوده،قسمتی از دارایی شرکت را تشکیل می دهد که قابل انتقال است ( ماده ۵۷۹ق.ت)؛لذا دیگران اجازه استفاده از آن اسم را ندارند. اما اگر شرکت ثبت نشده باشد اشخاص دیگر نیز می توانند تحت آن اسم فعالیت و تجارت کنند و از اعتبار نام آن شرکت استفاده کنند.

۵) فعلا تمامی سازمان ها، ادارات، نهادها و بانک های دولتی و غیردولتی در صورتی شرکت را به رسمیت می شناسند و حاضر به عقد قرارداد و همکاری با یک شرکت هستند که شرکت مزبور ثبت شده باشد و مدارک معتبر مثل شرکت نامه یا اظهارنامه و آگهی تاسیس مبنی بر تاسیس و به ثبت رسیدن شرکت داشته باشد و مطمئنا اگر شرکتی به ثبت نرسیده باشد بانک ها و موسسات مالی و اعتباری از ارائه تسهیلات و پرداخت وام به آن شرکت خودداری خواهند نمود.

 

 

موضوعات مرتبط :

ثبت اسناد حسابداری

ثبت پروانه کسب