آیا به مشاوره نیاز دارید؟

تماس بگیرید
0912-1248568021-66564962021-09124687569021-66564962

ارسال پیام در تلگرام

مالیات بر درآمد شرکت های تجاری و غیرتجاری

مالیات بر درآمد شرکت های تجاری و غیرتجاری

قوانین مالیاتی شرکت ها

قانون مالیات بر درآمد شرکت های تجاری

شرکت های تجاری مشول مالیات را می توان به شرح ذیل طبقه بندی نمود :

الف – شرکت هایی که صد در صد سرمایه آن ها متعلق به دولت یا شهرداری ها می باشد. این شركت ها به دو دسته تقسیم می شوند :

اول – سهام دولت بیش از ٥٠% باشد. این شرکت ها نیز مکلفند ترازنامه و حساب سود و زیان خود را ظرف چهار ماه پس از پایان سال مالی به حوزه مالیاتی محل مرکز اصلی شرکت تسلیم و مالیات متعلقه ۲۵% به نسبت درآمد سهم دولت بوده و بقیه به نرخ ماده ۱۳۱ ق.م.م خواهد بود و چنانچه سهم الشرکه دولت به چند شرکت تعلق داشته باشد، سهم مزبور به نسبت سهام شرکت ها تقسیم شده و مالیات بر اساس ماده ۱۳۱ مذکور محاسبه می شود.
دوم – سهام دولت معادل ٥٠% و یا كمتر در شرکت باشد. در این صورت سهم دولت از معافیت مالیاتی برخوردار نبوده، ولی سهم بخش خصوصی از معافیت مالیاتی منتفع می گردد. ضمناَ این قبیل شرکت ها مکلف به تسلیم اظهارنامه مالیاتی می باشند.

مالیات شرکت-های تجاری

ب – شركت هایی كه قسمتی از سرمایه آنها به طور مستقیم متعلق به دولت یا شهرداری ها می باشد.

نحوه محاسبه درآمد مشمول مالیات و نرخ مالیاتی شرکت های تجاری

به استناد ماده ۱۰۵ قانون مالیات های مستقیم جمع درآمد شرکت ها و درآمد ناشی از فعالیت های انتفاعی سایر اشخاص حقوقی که از منابع مختلف در ایران یا خارج از ایران تحصیل می شود، پس از وضع زیان های حاصل از منابع غیر معاف و کسر معافیت های مقرر به استثنای مواردی که طبق مقررات این قانون دارای نرخ جداگانه ای می باشد، مشمول مالیات به نرخ بیست و پنج درصد (۲۵%) خواهند بود.

تبصره ۱ – درمورد اشخاص حقوقی ایرانی غیر تجاری که به منظور تقسیم سود تاسیس نشده اند، در صورتی که دارای فعالیت انتفاعی باشند، از ماخذ کل درآمد مشمول مالیات فعالیت انتفاعی آنها، مالیات به نرخ مقرر در این ماده وصول می شود.

مالیات شرکت های تجاری

مالیات موسسات غیر تجاری

موسسات غیرتجاری کلیه تشکیلات و موسساتی هستند که برای مقاصد غیر تجارتی از قبیل امور علمی یا ادبی یا امور خیریه و امثال آن تشکیل می شود. این موسسات خود به دو صورت انتفاعی و غیر انتفاعی تقسیم می شوند.

الف) موسساتی که هدفش جلب منافع و تقسیم آن بین اعضاء خود نباشد. این گونه موسسات اصطلاحاَ موسسات غیر انتفاعی نامیده می شوند. موسسات خیریه و انجمن های اسلامی و تخصصی و احزاب و صندوق های قرض الحسنه و گروه های سیاسی را می توان از موسسات غیر انتفاعی دانست.
ب) موسساتی که هدفش جلب منافع مادی و تقسیم منافع مزبور بین اعضاء خود یا غیر باشد مانند کانون های فنی و حقوقی و موسساتی که هدفشان ارائه خدمات شهری از قبیل نظافت و فضای سبز است.

تبصره ۱ – در مورد اشخاص حقوقی ایرانی غیرتجاری که به منظور تقسیم سود تاسیس نشده اند، در صورتی که دارای فعالیت انتفاعی باشند، از مأخذ کل درآمد مشمول مالیات فعالیت انتفاعی آن ها مالیات به نرخ مقرر در این ماده وصول می شود.

 

موضوعات مرتبط :

اخذ کد اقتصادی

ثبت انواع شرکت

مشاوره مالیاتی

  بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 + 18 =